Vernieuwing
Super User

Super User

vrijdag, 22 december 2023 07:15

Schaijk, 24 uur voor Zoë

‘Tijd’. Een begrip dat voor Zoë en haar man Geert afgelopen jaar een andere lading kreeg..

Daarom komen we met elkaar in actie voor onze vriendin Zoë en de overige 1500 ALS-patiënten in Nederland. We gaan bewust samen ‘tijd’ maken om bijvoorbeeld een borrel te drinken, te sporten of met je kinderen te spenderen. Dit doen we gedurende 24 uur op 22 en 23 december aanstaande vanuit de Phoenix in Schaijk. Op die manier steunen we Zoë en het goede doel van 3FM Serious

Request: Stichting ALS. Want wat als je deze ‘tijd’ niet meer hebt?

Zoë was pas drie maanden moeder toen ze de diagnose ALS te horen kreeg. ALS is een dodelijke spierziekte met een gemiddelde levensverwachting van slechts drie tot vijf jaar. Voor deze ongeneeslijke ziekte is dringend een oplossing nodig. We hebben geen ‘tijd’ te verliezen.

Waar gaan we voor?
Ons dorp 24 uur lang in het teken van ALS. Een hart onder de riem voor Zoë en haar gezin. Daarnaast hopen we een mooi bedrag op te halen voor onderzoek naar deze onmenselijke ziekte.

Hoe kun jij bijdragen?
Alle steun is waardevol. Jij bepaalt wat bij je past. Kun jij: Een leuke activiteit verzorgen? Eten of drinken organiseren? Bijdragen aan de product- en dienstenveiling?

Kom jij met ons in actie tegen ALS?
Wil je bijdragen of heb je vragen? Laat dit ons dan zo spoedig mogelijk weten. Alle ideeën en hulp zijn welkom! Alvast bedankt.

Met vriendelijke groet,

Namens carnavalsvereniging Ge Wit Oit Noit,

Dirk van den Hoogen, 06-28 555 793
Robbert Wingens, 06-54 298 982

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | https://www.npo3fm.nl/kominactie/acties/schaijk-24-uur-voor-zoe 

donderdag, 09 november 2023 18:59

Triangle of sadness

De Zweedse satirische film 'Triangle of Sadness'uit 2022 gaat over de wereld van de superrijken aan boord van een decadent ultra-lux superjacht. Als dat jacht verongelukt, strandt een aantal passagiers samen met schoonmaak personeel op een onbewoond eiland. De eerdere hiërarchie, zoals de gold aan boord van het cruiseschip, word vervolgens compleet op zijn kop gezet in de strijd om te overleven.

TRIANGLE OF SADNESS - Dinsdag 19 december 2023 inloop vanaf 19.15, start om 20.00.

Vul hier je naam in
Vul een geldig emailadres in
Vul hier het aantal kaarten in.

Tickets kosten 5 euro.

donderdag, 30 november 2023 19:58

Zondagcafe

Zondags Cafe.

Gezelligheid in ons dorpshuis, samen onder het genot van gesprekken met fijne mensen, gezellige live muziek en onder elkaar zijn.

Een middag voor jong en oud met iedere editie andere thema's en genodigden.

Entree is gratis. Wees welkom.

Vrije bijdrage om het initiatief te steunen is zeer welkom.

17 DECEMBER

28 JANUARI

17 MAART 

29 SEPTEMBER

donderdag, 16 maart 2023 13:57

De KunstKar is er weer

Iedere donderdag is de Kunstkar bij de Phoenix.

In het dorpshuis Phoenix Schaijk
van 14:15 t/m 15:00 uur.

De Kunstkar is voor alle kinderen die na school nog willen ontdekken hoe leuk het is om met verf, krijt of allerlei andere materialen aan de slag te gaan.

Of voor wie muziek wil maken, toneel wil spelen of lekker wil dansen.
Je hoeft je niet aan te melden en toegang is gratis!
Neem je vriendjes en vriendinnetjes mee!


www.kunstenco-uden.nl 

 

woensdag, 09 november 2022 20:09

Speerpunten Dorpshuis Schaijk

Het dorpshuis als huiskamer van ons dorp

Inwoners van alle leeftijden en achtergronden zouden binnen moeten kunnen lopen in de Phoenix en elkaar kunnen ontmoeten en leren kennen in het dorpshuis. Hiervoor is een laagdrempelige vrije inloop nodig. Bij voorkeur is ‘de huiskamer’ elke dag geopend met ruime openingstijden en aanwezigheid van een (vrijwillige) gastheer/-vrouw en de mogelijkheid om een kopje koffie te drinken. Naast ruimte voor spontaan binnenlopen, moeten verenigingen voor of na hun activiteit kunnen aanschuiven aan de bar. Om ervoor te zorgen dat iedereen zich welkom voelt, moet een gastvrije entree met een open uitstraling en een gezellige en inspirerende ontmoetingsruimte, die aantrekkelijk is voor jong en oud, worden gerealiseerd.

Het dorpshuis als plek voor kunst, cultuur en ontspanning

In De Phoenix worden nu al veel activiteiten georganiseerd door verenigingen en organisaties uit het dorp. Het is een belangrijke taak van het dorpshuis, die zeker in de toekomst behouden moet blijven. Het is daarbij wel belangrijk om voortdurend te blijven zoeken naar vernieuwende maatschappelijke, sportieve, recreatieve en culturele activiteiten (voor zowel jong als oud) en combinaties van bestaande activiteiten. Behalve verenigingen en organisaties kunnen ook individuele inwoners en het gemeenschapshuis zelf activiteiten initiëren en organiseren. Denk bijvoorbeeld aan filmavonden, dansavonden of gamemiddagen. Naast het organiseren van (nieuwe) activiteiten is het ook belangrijk dat de inwoners weten wat er allemaal te doen is in het dorpshuis. Hiervoor wordt bijvoorbeeld gedacht aan het maken van een overzicht van verenigingen en hun activiteiten en het maken van een evenementenkalender die zo breed mogelijk via allerlei kanalen in het dorp wordt verspreid.

Het dorpshuis als kenniscentum voor de bewoners van ons dorp

In De Phoenix worden nu al veel activiteiten georganiseerd door verenigingen en organisaties uit het dorp. Het is een belangrijke taak van het dorpshuis, die zeker in de toekomst behouden moet blijven. Het is daarbij wel belangrijk om voortdurend te blijven zoeken naar vernieuwende maatschappelijke, sportieve, recreatieve en culturele activiteiten (voor zowel jong als oud) en combinaties van bestaande activiteiten. Behalve verenigingen en organisaties kunnen ook individuele inwoners en het gemeenschapshuis zelf activiteiten initiëren en organiseren. Denk bijvoorbeeld aan filmavonden, dansavonden of gamemiddagen. Naast het organiseren van (nieuwe) activiteiten is het ook belangrijk dat de inwoners weten wat er allemaal te doen is in het dorpshuis. Hiervoor wordt bijvoorbeeld gedacht aan het maken van een overzicht van verenigingen en hun activiteiten en het maken van een evenementenkalender die zo breed mogelijk via allerlei kanalen in het dorp wordt verspreid.

Het dorpshuis als plek voor professionale en informele hulp voor welzijn, zorg en gezondheid

Zoals in iedere gemeenschap zijn er ook in Schaijk mensen die kwetsbaar zijn. Het dorpshuis kan een functie vervullen in het signaleren en aanpakken van eenzaamheid, armoede of hulpvragen op het gebied van zorg en welzijn. Zo kunnen mensen met een zorgvraag en vrijwilligers die hulp aanbieden bij elkaar worden gebracht en kunnen verschillende vormen van dagopvang en dagbesteding worden geboden in het gemeenschapshuis. Ook kunnen zorgaanbieders een plek krijgen in het gemeenschapshuis. Dit kan in de vorm van permanente huisvesting in het gebouw of door het organiseren van inloopspreekuren. In het dorpshuis kunnen zo professionele en vrijwillige zorg- en hulporganisaties samenkomen en de formele en informele zorg beter met elkaar verbinden.

Het dorpshuis als plek om (professioneel) te netwerken

In het dorpshuis kunnen (flex)werkplekken worden ingericht voor ondernemers, zzp’ers en studerende jongeren. Het gezamenlijk kunnen werken in het gemeenschapshuis biedt de mogelijkheid voor ondernemers om elkaar te ontmoeten, met elkaar te kunnen sparren en misschien zelfs te komen tot samenwerking. De flexwerkplekken zouden ook prima studeerplekken zijn voor studenten en om in contact te komen met lokale ondernemers in het dorp. Daarnaast kunnen ondernemers bijvoorbeeld een ruimte huren voor vergaderingen of een spreekkamer om klanten te ontvangen. Ook kunnen in het dorpshuis netwerkbijeenkomsten worden georganiseerd of bijvoorbeeld een ondernemers- of stagemarkt om werkgevers en (potentiele) werknemers met elkaar in contact te brengen.

Het dorpshuis als middel tot bevorderen van betrokkenheid en eigen verantwoordelijkheid

Het dorpshuis wil graag onderdak bieden aan organisaties die het dorpsbelang ondersteunen en aanjager zijn voor inwoners met nieuwe initiatieven en activiteiten. Door actieve en ondernemende mensen en organisaties in Schaijk met elkaar te verbinden, kunnen allerlei Schaijkse maatschappelijke vragen en behoeften samen worden aangepakt. Denk hierbij aan het voorkomen van eenzaamheid en sociale uitsluiting, integratie, armoede, gezondheid, arbeidsparticipatie, milieu en duurzaamheid. Ook wil De Phoenix burgers meer verantwoordelijkheid laten nemen en ook de jeugd meer betrekken bij maatschappelijke vraagstukken.

Het dorpshuis beheert en bewoont door inwoners van het dorp

Uiteindelijk zou het hele dorp zich verantwoordelijk moeten voelen voor het realiseren van De Phoenix 2.0. en moeten helpen om de hiervoor genoemde speerpunten op te pakken. Uitgangspunt is om De Phoenix te gaan exploiteren als een sociale onderneming. Dat vraagt om de inzet van veel actieve en betrokken vrijwilligers. Momenteel zijn de vrijwilligers veelal op leeftijd. Het is daarom belangrijk ook jongeren als vrijwilliger te betrekken bij het dorpshuis en zoveel mogelijk samen te werken met alle organisaties en verenigingen in het dorp.

Voel je geroepen en sluit je aan om dit verder in beweging te brengen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Heb je een goed idee of een bijdrage voor een of meerderere speerpunten, stuur deze dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Een vooruitziende groet,

Debbie Koning
Patriek Albers

 

 

 

 

maandag, 07 november 2022 13:01

Weekstart

ledere maandagochtend een heerlijke weekstart.

4 Ondernemende mensen verzorgen bijna iedere week van 9.00-9.45 uur een geweldige start van je week door je meer "bewust zijn" te laten ervaren. Je hoeft je niet aan te melden, je mag gewoon komen als je zin hebt. Pastoor van Winkelstraat 11.

Voel je welkom. 

  • 6 November KLANKSCHALEN, THEMA LOSLATEN | Elke Aalbers
  • 13 november KLANKSCHALEN, THEMA LOSLATEN  | Elke Aalbers
  • 20 november GELEIDE MEDITATIE, THEMA LOSLATEN | Debbie Koning
  • 27 november YOGA, THEMA LOSLATEN | Daniële Albers

DEELNAME IS VOOR IEDEREEN O.B.V.VRIJE BIJDRAGE

INDICATIE RICHTING:

GEEN/LAAG INKOMEN: GRATIS

MIDDEN INKOMEN: €5,- - €7,50

HOGER INKOMEN : €12,50

 

--

maandag, 24 november 2014 00:00

Concordiazaal - Dorpshuis De Phoenix

Muziekzaal

De Concordiazaal is een speciale muziekzaal. Door de 'doos in doos'-constructie is de zaal geluidsdicht en daardoor uitermate geschikt voor onze muzikale gebruikers. In deze ruimte kan men gebruik maken van de mobiele beamer en een microfoon.

 

maandag, 24 november 2014 00:00

Zaal 4 - Dorpshuis De Phoenix

Vaste vergaderruimte

Zaal 4 is een vergaderruimte met een vaste inrichting. Deze zaal is geschikt voor vergaderingen, waar groepen tot maximaal 10 personen kunnen vergaderen. 

 

maandag, 24 november 2014 00:00

Zaal 3 - Dorpshuis De Phoenix

Flexibele vergaderruimte of cursusruimte

Zaal 3 is vergelijkbaar met zaal 1 en 2. Ook deze zaal is zeer geschikt als vergaderruimte of cursusruimte. In de zaal is een flexibele beamer en een microfoon beschikbaar. Groepen kunnen deze zaal ook gebruiken om te dansen of te zingen.

 

maandag, 24 november 2014 00:00

Zaal 1 en 2 - Dorpshuis De Phoenix

Grote vergaderruimte of cursusruimte

Door een flexibele wand zijn zaal 1 en 2 te combineren tot een vergaderruimte of cursusruimte voor maximaal 35 personen. Indien gewenst kunt u gebruik maken van een flexibele beamer en een microfoon. De zaal is ook zeer geschikt voor groepen om te dansen en te zingen.

 

Pagina 1 van 3